Miraflores är ett bostadsområde som ligger nära stranden i Mijas Costa, 20km från Marbella och 12 km från Fuengirola. Malagas flygplats ligger endast 36km österut.

Det finns bara ett litet antal fast bosatta i Miraflores. Precis som andra delar av Costa del Sol har Miraflores ett milt klimat med mindre än 50 dagars regn per år.

Belägen inom den stora bostadsutvecklingen i Riviera del Sol, är Miraflores ett prisbelönt och lyxigt bostadsområde. Det är byggt i typisk andalusisk stil runt tropiska trädgårdar och beläget inom gång avstånd till stranden.

Detta lyxiga bostadsområde har sin egen 18-håls golfbana, och många fler golfbanor finns inom nära avstånd. Det behagliga klimatet och den höga kvalitén på golfbanorna lockar mer än 35.000 besökare hit varje år.

Det finns en enorm idrottsanläggning i Miraflores vilket har ett flertal pooler, tennisbanor, ridklubbar, och möjligheten att utöva olika vattensporter. Vackra trädgårdar och vattenfall är en del av omgivningen och de tysta och lugna sandstränderna ligger bara inom kort avstånd.

Inom området serveras det både spanska och internationella rätter på restaurangerna. De flesta restaurangerna erbjuder också levande musik.

Trevlig omgivning, ett flertal sportanläggningar och lugna stränder är receptet för en oförglömlig semester i Miraflores.